987

Történetünk


Az első Homokkő burkolat hazai körülmények között 1981-ben jött létre, családi ház építése során, és a lábazati rész nem szokványos burkolati igénye következtében. Ettől az időszaktól kezdve a technológia fejlődött és 1989-ig a burkolat előállítása nem kereskedelmi célokra valósult meg. Az azt követő 1990-es évben létrejön a VASPO cég, megkezdődik a cég építése, a nagyobb mértékű gyártás és a technológia további fejlesztése.

 • 1981  Az első Homokkő burkolat létrejötte
 • 1990  A VASPO cég megalapítása és a kommersz gyártás és értékesítés megkezdése
 • 1995  A gyártás saját terekben való megkezdése, a volt termelőszövetkezet területén.
   

historia

 • 2000  Arany plakett a „CONECO Bratislava“ kiállításon
 • 2001  A raktárterület kibővítése
 • 2002  Arany sisak a lengyelországi kiállításon
 • 2003  Az adminisztratív épület építésének kezdete
 • 2006  ISO 9001:2002 minőségirányítási rendszer bevezetése
 • 2007  A kiállítás anyagának díja a „Tatra EXPO“ kiállításon
 • 2008  Az ömlesztett anyagok technológia cseréje
 • 2011 Elismerő oklevél a felelősségteljes vállalkozásért és a gazdasághoz és foglalkoztatáshoz való hozzájárulásért az SZK Gazdasági Minisztériumától és Munkaügyi Minisztériumától. Az elismerő oklevelet a cég vezetésének személyesen a gazdasági miniszter, Juraj Miškov és a kormány alelnöke, Jozef Mihál adta át.
 • 2011  A raktárterület kibővítése
 • 2013 A kiállítás anyagának díja a „BudEXPO“ 28. nemzetközi kiállításon, Lviv – Ukrajna
 

historia

 • 2014 A VASPO - Ježík František jogi forma módosítása a VASPO STONE s.r.o. cégre
 • 2014 Szolgáltatásbővítés a Szlovákia és Csehország egész területére való áruszállítás terén
 • 2015 A termelés kibővítése kerítésrendszerekkel
 • 2015 - 2017 A céget a Szlovák Köztársaság Nemzeti Információs Központja TÁRSADALMILAG FELELŐS VÁLLALATNAK, MEGBÍZHATÓ GYÁRTÓ VÁLLALATNAK és PÉNZÜGYILEG STABIL VÁLLALATNAK értékelte.
 • 2016 A termékpaletta kibővítése fautánzatokkal
 • 2017 Saját fotovoltaikus erőmű elindítása mintegy 1500m2 területen, 1MWh energiatároló kapacitással, amely nem kis részben lefedi a teljes energiafogyasztást. Termékeink zöld energia segítségével készülnek.

 • 2019 A tevékenység kiterjesztése Magyarországra.
 • 2019 A gépjárműpark kiterjesztése. A cégnek három új kamionja és tehergépkocsija van 3,5 tonnáig terjedő teherbírással, amelyeket saját és kereskedelmi célokra használ.


KELETKEZÉSÜNK TÖRTÉNETE

1981 - 1990 
A kezdetek még a szocializmusban.
Az egész ötlet 1981-ben jött létre, amikor a családi ház befejező munkálatai zajlottak. František Ježík a kerítésre és a lábazatra keresett megfelelő burkolatot. A természetes kő túlságosan drága volt. Ezért saját formákat készített a burkolathoz, amelyet később Sandstone version 1 megnevezés alatt értékesítettek. Apránként beton burkolatokat kezdett lassan formába önteni. Az egész családi házra elegendő burkolat elkészítése 3 hónapot vett igénybe. A betonburkolat a házon akkor is és a mai napig jól néz ki. Az emberek a klasszikus természetes homokkőnek hitték.  A burkolat iránt nagy volt a kereslet, így a községi hivatal engedélyével, mivel a szocializmus idején magánvállalkozás nem létezett, az ismerősök számára megkezdődött a gyártása. A családi ház így a gyártás, raktározás és árukiadás helyszíne is lett egyben. A vályogból készült régi csűrben dolgozott a betonkeverő és a vibrációs asztal. A családi ház pincéjében készültek a formák. A burkolatokat fémdrótokra helyezték, ahonnan az „ismerős ügyfél” egyesével pakolta az autójába, és raklapszállító járműként a hagyományos talicska szolgált. Az egész folyamat az udvaron zajlott, ahol kiskorú gyermekek is előfordultak.
 
1990 - 1995
A bársonyos forradalom után és a piacgazdaság megjelenése.
A piacgazdaság megjelenésével végre szabad lett a vállalkozás, amivel egy egészen új korszak kezdődött. A beton homokkő iránti megnövekedett kereslet miatt, amely tökéletesen helyettesítette a kevésbé hozzáférhető természetes követ, a gyártás nagyobb terekbe helyeződött át. Ebben az időszakban Ježík úr összefog a nővérével, Božena Daňovával. 1990-ben bérbe vették a falu közepén álló és "Hulajovec"-nek nevezett régi házat, valamint a TSZ területén álló fémhangárt, amelyben a mezőgazdasági gépeket javították a település végén. A kezdet ezekben a terekben nehéz volt, mivel a termék vonzónak bizonyult, a hitelek pedig eleinte elérhetetlenek voltak vagy túlságosan magas kamattal adták azokat. Ezért a burkolatokra akár több hónapos várólista létezett.  Új alkalmazottakat vettek fel és megnövekedett a papírmunka mennyisége. Egy apró irodát béreltek a Szövetkezeti kultúrház épületében. Minden papírmunkát kézzel vagy írógéppel végeztek. Abban az időben az egyetlen időtlen technikát a FAX jelentette. Azonban az előrehaladás gyors volt. Növekedett a kereslet és a követelmények is. Megérkeztek a technikai újdonságok - az első asztali számítógép, a T602, amelyet Ježík úr lánya, Andrea kezelt. Abban a korban óriási technikai / gazdasági / gyártási / fejlődés történt. A rendelések, számlázás, telefonok, bérek, és az üzem 3 helyen, aminek köszönhetően rengeteg kilométert kellett egy nap megtenni, word, excel oktatás, sunsoft program, internet, weboldal, új csomagológépek, raklapmozgató kocsik, emelőtargoncák megvásárlása. A burkolatot becsomagolva drágábban, vagy szabadon hagyva olcsóbban lehetett megvásárolni. A tehergépkocsik szombatonként, gyakran még vasárnap is dolgoztak. Bővült a kínálat a Sandstone version 2 és 3 valamint a Slate standard és Stripes tiles burkolatokkal. Az egész akkori Csehszlovákiában szállítmányozó céggel zajlott a szállítás. 1993-ban a „régi Majorban” telket vásároltak, amelyet lassan felújítottak. Abban az évben Csehszlovákia kettévált, és bonyolultabbá vált a csehországi szállítás. A belterületi vámhivatalhoz a kamiont személyesen kellett elkísérni. A papírok elintézésére olykor egy fél napig is várni kellett.   


  
  

1995 - 2019
A nagy költözés és már a saját terek felújítása.
1995-ben a Major még csak a gyártás költözésére volt előkészítve. Az irodák még egy évig a régi helyükön maradtak. 1996-ban végre minden egy helyre összpontosulhatott. A telek elegendően nagy volt a régi épületekkel, amelyeket fokozatosan hoztak helyre.
Az új irodahelyiségek adminisztratív célokat szolgáltak, de üzlethelyiségként is működtek az első bemutatóteremmel. Új számítógépek, programok érkeztek és több lett a munka is. A nagyobb terek a gyártás új típusokkal való kibővítését is lehetővé tették, mint a Stone quarry és Stone MIX. A burkolatot ipari és használatiminta-oltalom védte az SZK és a CSK területén. 2000-ben a termékeinket a pozsonyi CONECO kiállításon Arany plakettel díjazták. Később egy lengyelországi kiállításon Arany sisak díjat, a Tatra EXPO kiállításon pedig a kiállítási anyag díját szereztük meg. A gyártás növekedett, a raktárhelyiségek pedig kibővültek. 2003-ban új adminisztratív és bemutatóterek építése kezdődik, 2005-ben pedig újabb nagy költözés vár ránk, az új irodahelyiségekbe egy nagy üzlethelyiséggel. A termelés és értékesítés minőségének javítása érdekében bevezettük az ISO minőségirányítási rendszert, amely minden évben frissül. Fokozatosan javult a gyártó-, szállító- és csomagoló berendezéseink minősége. 2011-ben Elismerő oklevelet kapunk a felelősségteljes vállalkozásért és a gazdasághoz és foglalkoztatáshoz való hozzájárulásért az SZK Gazdasági Minisztériumától és Munkaügyi Minisztériumától. Az elismerő oklevelet a cég vezetésének személyesen a gazdasági miniszter, Juraj Miškov és a kormány alelnöke, Jozef Mihál adta át. A saját magunk általi szállítás próbaüzemére kerül sor, és furgonokat, tehergépkocsikat, később kamionokat vásárolunk. 2014-ben szolgáltatásainkat a Szlovákia és Csehország egész területére való szállítási szolgáltatással bővítjük. Ebben az évben a cég jogi formája VASPO STONE s.r.o. korlátolt felelősségű társaságra módosul. 
Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a FELELŐSSÉGRE.  A 2015-ös és 2017-es évben a vállalatot TÁRSADALMILAG FELELŐS VÁLLALAT-nak értékelték.  Ezen értékelés alapján a vállalatnak a tanúsítási és információs rendszerben „Társadalmilag felelős vállalat” pecsétet adományoztak, amelyet a 248.389 értékelt alany közül csupán 9,4 % nyert el. Ezzel azon vállalatok 3,2 %-ba tartozunk, amelyek eleget tesznek a társadalmilag felelős vállalat közgazdasági és gazdasági aspektusainak. A Národné informačné stredisko Slovenskej republiky, a.s. (Szlovák Köztársaság Nemzeti Információs Központja Rt.) megerősítette a VASPO STONE, s.r.o. vállalat megbízhatóságát az ipari termelés ágazatában. A vállalat megkapta a „MEGBÍZHATÓ GYÁRTÓ VÁLLALAT” címkét. A Szlovák Köztársaság területén tevékenykedő vállalatok pénzügyi stabilitásának eredménye is megerősítésre került és Pénzügyileg stabil vállalatnak értékelték ki. 
A vállalat ügyel a környezetbarát működésre, az önellátásra, a munkahelyi biztonságra és a munkakörülmények javítására. 2017-ben a cég saját fotovoltaikus erőművet indít el mintegy 1500m2 területen, 1MWh energiatároló kapacitással, amely nem kis részben lefedi a teljes energiafogyasztást. Termékeink zöld energia segítségével készülnek.


 
A termékválaszték 55 burkolatra növekedett, amelyek tökéletesen imitálják a természetes homokkő, pala, kövek, sziklák, travertin, tégla, dekorációs kő készítményeket vagy a természetes fát.  A kerítésrendszerek gyártása is megkezdődött.
A vállalat elsősorban a szlovák és cseh piacon tevékenykedik, valamint partnerek által Németországban, Magyarországon, Ausztriában és Svájcban. Ezenfelül szükségessé vált, hogy minden értékesítési helyen naprakész áruminta legyen elhelyezve. A nagy megrendelések kis mennyiségéből kis rendelések százai lettek, rövid időintervallumokban. Egyre nehezebbé vált az alapanyagok fogyasztásának nyilvántartása, és a termelésben dolgozó munkavállalók jutalmazásához szükséges adatok előkészítése. Ezért a vállalat 2018-ban az ONIX vállalati információs rendszerre váltott.
2019-ben az igyekezet a külföldi tevékenység kibővítését célozta meg. Megállapodás köttetik a STAVMAT tüzépekkel Magyarország területén, és az ausztriai és németországi piacra való belépés előkészületei is zajlanak. A gépkocsipark is bővült. A cégnek három új kamionja és tehergépkocsija van 3,5 tonnáig terjedő teherbírással, amelyeket saját és kereskedelmi célokra használ.
 
Napjainkban a VASPO STONE s.r.o. vállalat 60 állandó és 10 szezonális munkavállalóval rendelkezik. Családi vállalatként beszélünk róla, mivel a fejlesztésében 11 családtag vesz részt, és a gyártási folyamatban a cég keletkezése óta részt vesz néhány dolgozónk, akik már a gyermekeiket vagy rokonaikat is betanították.
 
   

  

Podstránky obrazok: 

Napíšte nám

all products for color

katalog

 Már 40 éve igyekszünk anyagba önteni
a természet tökéletes utánzatáról
szóló elképzelésünket ...bővebben

katalog
 

A kivételes minőség nagyobb ráfordításokat
igényel és a becsületes
kézi munka garantálja ...bővebben
 

katalog


Számtalan fénykép és ötlet
az elégedett ügyfeleinktől ...bővebben

 

AKCIA

... Prirodzený ako príroda sama ...