1130

GYIK

 
 • Miből készül a VASPO STONE burkolat, milyen hosszú az élettartama és a színtartóssága?
Minden termékünk teljesen színezett, fagyálló C25/30 osztályú betonból készül. Éppen ezért kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas. A burkolatok korlátlan élettartamúak, a színtartósság legalább 30 évre garantált, a felhasználástól függetlenül. A burkolatok akár tartósan vízzel mosottak vagy vízbe merítettek is lehetnek (medencék, akváriumok).
 
 • Lehetnek azonos burkolatok között színkülönbségek?
​A gyártáshoz kizárólag természetes anyagokat használnak, és annak ellenére, hogy ezek egy forrásból származnak, mindig más jellemzőik vannak, ezt nem lehet befolyásolni. A burkolatok között kisebb színkülönbségek előfordulhatnak.  Javasoljuk, hogy az egyes darabokat mindig másik dobozból vegyék elő = keverjék.
 
 • A természetes kőhöz képest mik az előnyei?
A betonból készült kőimitációnak jobb műszaki jellemzői vannak, jobb az ára, mint az összevethető természetes kőnek, jobb a színskálája és a meleg színek választási lehetősége és nem utolsósorban jelentős időmegtakarítással telepíthető (ragasztható). A természetes kő olykor már az első esőt követően kellemetlen meglepetésekkel szolgálhat.
 
 • Milyen ragasztót kell használni a ragasztáshoz?
Standard ragasztáshoz bármely márkájú C2TE osztályú rugalmas cementalapú ragasztó használatát javasoljuk (Továbbfejlesztett cementalapú ragasztó kiegészítő tulajdonságokkal, amelyet alacsony megcsúszás és kiterjesztett nyitott idő jellemez). A burkolatok bármilyen szilárd és összetartó alapra felragaszthatók, amely elbírja a burkolat tömegét (akár 50 kg/m2), azonban speciális felületeknél (OSB, régi kerámia burkolat, műanyag, fém) egyedi eljárások alkalmazását javasoljuk. Az útmutatót honlapunk MŰSZAKI INFORMÁCIÓK szekciójában találja, illetve kérésre.
 • A burkolatot a felragasztást követően valamivel kezelni kell?
A végső kialakítás a bel- és külterek esetén eltér. A külterekben (lábazatok, falak, kémények) a cseh LUKOFOB 39, esetleg ANTIPLUVIOL (MAPEI) hidrofobizáló készítmény alkalmazását javasoljuk, ami lényegében impregnálást jelent, ami felélénkíti a színeket és eltávolítja a szállítás során ejtett horzsolásokat. A készítmény az alkalmazást követően nem szívja fel a vizet és véd a mohaképződés ellen. Csak egy rétegben kell felvinni, amely azt követően 5-7 évig védelmet nyújt. A használati útmutató minden dobozon megtalálható. Figyelmeztetjük azonban, hogy a készítményt vízzel kell hígítani!! A készítményt használat előtt 1:10 arányban vízzel kell hígítani (1 rész Lukofob és 10 rész víz). Ezt követően permetezéssel vagy ecsettel vihető fel.
Belterekbe a Lukofob fölösleges. Ott a burkolatot ecsettel vagy permetezéssel felvitt Duvilax BD-20 vízzel hígított oldatával (1 rész Duvilax és 10-15 rész víz) ajánljuk kezelni. A színek élénkebbé válnak és a pórusok lezáródnak, azonban a burkolat matt marad. Illetve, minél kisebb a víz aránya, annál fényesebb lesz a felület.
 
 • A burkolat felragasztható a hőszigetelésre?
Igen, a burkolat polisztirol vagy kőzetgyapot hőszigetelésre is felragasztható. Lamellás (a tábla felületére merőleges szálú) kőzetgyapotot ajánlunk, pl. Nobasil FKL. Páncélháló alkalmazása is szükséges (fokozott szilárdságú üvegszövet háló), és kétszeres mennyiségű dűbel, és a hálót is rögzíteni kell (nem csak alá). Fém dűbelek használata is lehetséges. A VASPO® burkolatok hőszigetelésre való ragasztási eljárása tanúsított is, azonban a tanúsítvány érvényességéhez az útmutatóban feltüntetett konkrét komponenseket kell használni. További információkat és az egész útmutatót a MŰSZAKI INFORMÁCIÓK szekcióban találja.
 • Fehér bevonat a burkolaton avagy mik azok a sóvirágok?
Az úgynevezett sóvirágok a mész, mint a beton legkönnyebb anyagának a kimosása. Ez a jelenség gyakran lép fel azokon a helyeken, ahol a beton vagy betontermékek hosszú ideig felszívják a nedvességet. Ez a nedvesség ezt követően a felszínre mossa a meszet, ami fehér fátyolszerű jelenséget képez. Ez minden betontermék természetes tulajdonsága. Azonban a VASPO® burkolatok késleltetőt használnak, hogy a lehető legjobban korlátozza ezt a jelenséget, ezért a burkolatainkon gyakran az alapból jelennek meg a sóvirágok (zsalukövek, betonalap, stb.). A sóvirágok idővel maguktól eltűnnek, esetleg kefével és ecet+víz oldattal eltávolíthatók (1 rész ecet + 5 rész víz).
 
 • Hol nézhetem meg és vásárolhatom meg a burkolataikat?
A termékeinket természetesen nálunk Tornyoson (Trenčianska Turná), valamint értékesítési hálózatunknál tekintheti meg és vásárolhatja meg az SZK és CSK egész területén (lásd Értékesítési hálózat)
 • Hol láthatom a burkolatokat kész megvalósításokban?
Számos kész megvalósítást talál honlapunk GALÉRIA szekciójában, valamint javasoljuk, hogy váljon a FUN page VASPO Facebook oldal kedvelőjévé, ahol ügyfeleink megvalósításait és inspirációit láthatja, és később akár a sajátját is csatolhatja.
 
 • Milyenek a szállítási határidők?
Igyekszünk termékeinkből folyamatosan megfelelő mennyiséget raktáron tartani. Azonban az építési csúcsszezonban előfordulhat, hogy egyes legkeresettebb típusra várólista alakul ki, néhány napos várakozási idővel.
 • Az áru leszállítását és telepítését is biztosítják?
Az ügyfél számára ár tekintetében előnyösebb, ha a burkolatot a helyi értékesítőnél vásárolja meg. A burkolat telepítését külsős cégek valósítják meg. A felragasztása viszonylag egyszerű, minden építési vállalat, ügyes szakember, de akár egy ügyes ezermester is képes megbirkózni vele.
 
Podstránky obrazok: 

Napíšte nám

all products for color

katalog

 Már 40 éve igyekszünk anyagba önteni
a természet tökéletes utánzatáról
szóló elképzelésünket ...bővebben

katalog
 

A kivételes minőség nagyobb ráfordításokat
igényel és a becsületes
kézi munka garantálja ...bővebben
 

katalog


Számtalan fénykép és ötlet
az elégedett ügyfeleinktől ...bővebben

 

AKCIA

... Prirodzený ako príroda sama ...